ویلای شمس واقع در ارتفاعات ۶۰۱۵ متری یکی از روستاهای ساوه با مساحت ۴۵۰ متر مربع متعلق به یک روزنامه نگار می باشد و طراحی آن را یک تیم ایرانی به نام کرند بر عهده داشت است. ایده پشت طراحی این ویلا ساختن بنایی با ویژگی های معماری ایرانی و ساختمان های قدیمی ایرانی است. بر همین اساس تیم طراحی بنای «کوشک» که یک نام یک نوع ساختمان ییلاقی قدیمی است را سرلوحه کار خود قرار داده و نتیجه ویلای شمس شده است.

معمار: Karand Group

موقعیت بنا: ساوه، ایران

متراژ: 450 متر مربع

سال اجرا: 2013

این ویلا در شهر ساوه، نزدیک 70 کیلومتری تهران بزرگ واقع شده است. این ویلا در حدود 6015 متر مربع می باشد که در نزدیکی یک روستا قرار دارد. کارفرمای این پروژه یک روزنامه نگار بوده و درخواست طراحی یک ویلا در نزدیکی مزرعه خانوادگی خود را داشته است.

وی خواستار طراحی یک ساختمان مدرن با خلوص های معماری ایرانی را داشته است. با توجه به نیازهای کارفرما و قرار گرفتن سایت پرژه در یک منطقه گرم و خشک، فضایی مانند کوشک در پلان آن طراحی شده است تا نیازهای اقلیمی و سنتی معماری پارسی را در خود جای دهد. کوشک در فضاهای امروزی به عمارت کلاه فرنگی (پاویون) شهرت دارد که بیشتر به یک بالکن نیمه باز شباهت دارد و یک نوع معماری برون گرا به حساب می آید.

در نخستین گام از چهار عنصر اصلی و طبیعی (آب،باد،خاک،آتش) به عنوان کانسپت و ویژگی های غالب پروژه استفاده شده است که مفهوم اولیه معماری فارسی به شمار می رود.

در میان این عناصر، آب به عنوان یک عنصر طبیعی و خالص به شمار می رود. بنا بر این فرض، آب به عنوان مفهوم طراحی و پایه اصلی بنا در نظر گرفته شده است.همچنین می توان کاربری استخر را هم به این مفهوم اضافه کرد. مچنین این استخر جهت آبیاری فضای سبز ویلا به کار می رود. علاوه بر جنبه های زیست محیطی آب در این طرح، تصویر بصری و انعکاس آن در آب نیز از ویژگی های طراحی آن به شمار می رود.

به دنبال اصول طراحی کوشک، چهار دیوار (چهار عنصر)، در هر گوشه از ساختار مکعب به صورتی جداگانه و با نگرش به اقلیم در معماری گرم و خشک طراحی شده است. انی فضاها به شکل محفظه های بسته و نیمه باز طراحی شده است. فضاهای درونی به وسیله پوسته ای محافظت شده تا در برابر نور مستقیم خورشید مقاوم باشد.

archdaily
karandgroup
meemarbashi
mihanbana

نظر شما چیست؟ در مورد طراحی این ویلای شخصی و معماری آن چه نظری دارید؟ آیا این طرح میتواند سربلند از جشنواره جهانی معماری خارج شود؟ با آرزوی موفقیت برای این پروژه ای ایرانی در جشنواره جهانی...

اگر از مطالب ما بهره میگیرید و از پوشش خبری این جشنواره برای اولین بار به فارسی را حرکتی مثبت میپندارید، ما را به دوستانتان نیز معرفی کنید.