مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: حجم سد زاینده‌رود به 14/1 درصد حجم اصلی خود رسیده است و در حال حاضر بخش قابل توجهی از موارد تأمین آب شرب سامانه آب‌رسانی اصفهان بزرگ را از دست داده‌ایم.

به گزارش اصفهان بیدار به نقل از روابط عمومی استانداری اصفهان، حمیدرضا جانباز در جلسه‌ای که با هدف تأمین آب شرب استان و با حضور استاندار اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: تأمین آب شرب شهرها و روستاهای استان اصفهان از دغدغه‌های وزارت نیرو است و حتی اگر زاینده‌رود نیز با مشکل کم آبی مواجه نشده بود در تأمین آب شرب استان اصفهان با مشکل روبرو بودیم.

وی در ادامه افزود: حجم سد زاینده‌رود به ۱۴/۱ درصد حجم اصلی خود رسیده است و در حال حاضر بخش قابل توجهی از موارد تأمین آب شرب سامانه آب‌رسانی اصفهان بزرگ را از دست داده‌ایم.

جانباز با بیان اینکه برنامه‌های خوبی در این خصوص به تصویب رسیده است، افزود: حفر چاه‌های اضطراری به تعداد ۵۷ حلقه و همچنین تجهیز ۴۰ حلقه چاه از اقدامات انجام شده برای تأمین شهرها و روستاهای استان است.

وی با بیان اینکه خوشبختانه در توزیع اعتبارات استانی به طرح‌های تأمین آب توجه شده است، افزود: تأمین منابع آب شرب شهرها و روستاهای استان و مدیریت مصرف در شرکت‌ها، در دستور کار قرار گرفته است.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه بخش‌هایی از طرح‌های تأمین آب سازه‌ای است؛ گفت: در طرح‌های کوتاه مدت این موارد در دستور کار قرار گرفته است.

جانباز در ادامه تصریح کرد: مدیریت مصرف و مدیریت هوشمند و فشار در شبکه نیز در دستور کار قرار گرفته است و مردم نیز باید صرفه‌جویی در مصرف آب را مدنظر قرار دهند.

وی با بیان اینکه بارش‌های اخیر در اصفهان بیش از حد نرمال نبوده است، گفت: باید صرفه جویی در مصرف آب همچون گذشته در دستور کار قرار گیرد و در ماه اسفند و در آستانه سال نو رعایت الگوی مصرف مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه در این جلسه برنامه‌های مصوب خوبی در درازمدت به تفصیل مورد بررسی قرار گرفت، گفت: مبنای کار ما تخصیص اعتبار و آغاز طرح‌های اجرایی در این زمینه در استان است.

جانبازی با بیان اینکه متأسفانه تعرفه‌های آب در سطح کشور بسیار پایین است، گفت: اعتبار طرح‌های جلوگیری از پرت آب از این طریق تأمین می‌شود و با این تعرفه‌ها چرخه اقتصادی طرح‌ها و همچنین طرح‌های تأمین آب شرب دچار وقفه طولانی خواهد شد.

وی به لزوم تخصیص اعتبارات لازم در این خصوص اشاره کرد و گفت: با افزایش تعرفه‌های مشترکین پرمصرف می‌توانیم هزینه‌های تأمین، نگهداری و پایداری شبکه‌های آب‌رسانی را تأمین نماییم.

خودروها عامل ۷۰ درصد آلودگی هوا در اصفهان

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن اصفهان گفت: بیش از 70 درصد آلودگی‌ها در استان اصفهان ناشی از تردد خودروهاست در حالی که تقصیر اصلی را به گردن صنایع می‌اندازند.

به گزارش اصفهان بیدار، خسرو کسائیان صبح امروز در همایش حفاظت از محیط زیست، دستاوردها و مسئولیت‌ها که در اتاق بازرگانی برگزار شد با بیان اینکه امیدوارم نتایج جلسه امروز در آینده به حفاظت از محیط زیست کمک کند و بتوان از این دستاوردها استفاده واقعی کرد، اظهار کرد: طبیعت همواره به دلیل گرمای تابستان و سرمای زمستان، باد، طوفان و زلزله بشر را آزار می‌داده است و به همین دلیل انسان‌ها در پی تسلط بر طبیعت برآمدند و در این راستا اقداماتی را انجام داده‌اند که تا حد زیادی طبیعت را نابود کرد.

وی ادامه داد: انسان درختان را قطع کرد تا خود را گرم کند اما درختی نکاشت تا آیندگان دچار مشکل نشوند و به این ترتیب بیابان‌ها و کویر‌ها توسعه یافتند و همین روند تا حال ادامه دارد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن اصفهان افزود: برای پیشرفت صنعت، تکنولوژی و صنایعی ایجاد شد که مخرب محیط‌زیست بود و بشر را با انواع بیماری‌ها دست به گریبان کرد.

وی با تاکید بر اینکه مدیرانی که از بدو تاسیس سازمان محیط زیست فعالیت می‌کنند نتوانستند جلوی تخریب و دستکاری بشر در محیط زیست را بگیرند، خاطر نشان کرد: موضوع محیط زیست زمانی برای ما معنا پیدا می‌کند که حفاظت از آن مطرح شود تا همه به خود بیایند که محیط زیست دچار تهدید جدی شده و حفاظت از آن ضروری است.

کسائیان بیان کرد: در حدود ۱۰۰ سال پیش از بروجن تا خوزستان جنگل‌های به هم پیوسته بود در حالی که اکنون تنها تک‌درختانی را در این منطقه مشاهده می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه در اصفهان زمانی با کندن چاه تا عمق ۵ متری به آب می‌رسیدیم تصریح کرد: اکنون با حفاری تا عمق ۳۰۰ متر شاید بتوان به آب رسید که آن آب هم بعضاً به دلیل آلودگی‌ها و کیفیتی که دارد محصول زمین کشاورزی را در پی چند سال نامرغوب می‌کند.

این مسئول اشاره کرد: متاسفانه انسان‌ها آب و هوا را به دست خود خراب کردند که در ایران و به ویژه در اصفهان این موضوع ملموس است و فناوری ‌تکنولوژی نتوانسته چندان به کمک وضع موجود و خرابکاری‌های انسان بیاید.

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن اصفهان تصریح کرد: پژوهشگران، دانشگاهیان و کسانی که تکنولوژی را شناخته‌اند شاید بتوانند آلودگی‌های آینده را پیش‌بینی و برای رفع آن چاره‌اندیشی کنند.

وی یادآوری کرد: هم‌اکنون علم شیمی، ساختمان و نانو‌تکنولوژی برای حفاظت از محیط زیست وارد عمل شده‌اند و نگرش محیط زیست را در کار خود اعمال می‌کنند.

کسائیان تصریح کرد: قرار بود حفاظت از محیط زیست یک رشته تحصیلی باشد تا مسائل روزمره را بررسی کند و فارغ‌التحصیلان آن در مراکز صنعتی مشغول به کار شوند و صنایع را به سمت پاک بودن هدایت کنند.

این مسئول با اشاره به اینکه بر اساس آمار بیش از ۷۰ درصد آلودگی‌های هوا در استان اصفهان به دلیل ترافیک و حجم تردد اتومبیل‌هاست،تاکید کرد: این در شرایطی است که همه مقصر اصلی آلودگی هوا را صنایع می‌دانند در حالی که حقیقت غیر از این است اما نمی‌توان منکر آلایندگی تعدادی از صنایع، نیروگاه‌ها و کارخانه‌ها شد که از سوخت مازوت استفاده می‌کنند.

وی گفت: ما برای پیشرفت نیازمند توسعه پایدار هستیم اما باید پایداری محیط زیست را مدنظر قرار داده و تکنولوژی و علم خود را بر بقا و پایداری محیط زیست قرار دهیم.