1392/12/13 سه شنبه

آخوندی در جمع معاونان عمرانی استانداری سراسر کشور: تبدیل کمیسیون ماده 5 به محلی برای درآمد شهرداری ها به مصلحت شهروندان نیست وزیر راه وشهرسازی در جمع معاونان استانداری های سراسر کشور باتاکید بر لزوم کمک مالی دولت به شهرداریها گفت: وزارت راه و شهرسازی در حوزه های مختلف از نهادهای محلی مانند شهرداریها حمایت می کند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت راه و شهرسازی، عباس آخوندی در همایش معاونان عمرانی استانداری ها در وزارت کشور با اعلام اینکه حمایت مالی ، اداری ، آموزشی و فنی از شهرداریها دردستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار دارد اظهار داشت: آنچه در قبال این حمایت ها برای ما اهمیت دارد حفظ حقوق شهروندی از سوی نهادهایی مانند شهرداری است تا جاییکه به هیچ عنوان زیر موضوعی به نام تبدیل شدن کمیسیون ماده پنج به محلی برای درآمد شهرداری ها نخواهیم رفت. چرا که به مصلحت دولت و شهروندان نیست.
وی با بیان اینکه استقلال مالی شهرداریها تقریبا غیر ممکن است و در کمتر کشوری وجود دارد افزود: در کشورهای پیشرفته بخشی از مالیات ملی به صورت هدفمند در اختیار شهرداریها قرار می گیرد تا در اموری که برنامه ریزی شده است هزینه شود .
وزیر راه و شهرسازی ضمن انتقاد از اختصاص بخشی از مالیاتها به استانداری ها ادامه داد : این مالیاتها باید در اختیار نهادهای محلی مانند شهرداریها قرار گیرد. تا در اموری که تعیین می شود هزینه کنند نه اینکه استانداری ها که ادامه دولت مرکزی هستند آنها را در اختیار بگیرند .
آخوندی با اشاره به لزوم زیرسوال بردن فرضیه استقلال مالی شهرداری ها تصریح کرد: قبول دارم که تخصیص بخشی از مالیاتهای ملی و حمایت مالی از شهرداری ها موضوع تازه ای نیست اما در چنین شرایطی باید پرسید تا کجا می توان شیوه اداره دولتی را ادامه داد در حالی که کاستیهای آن را طی سالهای گذشته مشاهده کرده ایم.
وی گفت: در حال حاضر اکثر افراد با افزایش قدرت شورای شهر و شهرداریها مخالف هستند اما باید کار را به تدریج از جایی شروع کنیم. هرچند قبول دارم که در حال حاضر بخش اعظمی از شهرداری ها به دلایل مختلف آمادگی قبول این مسئولیت را ندارند اما به مرور زمان باید روی مباحث این چنینی بحث و بررسی صورت گیرد.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه سخنانش با تاکید بر اینکه هرگز نباید در انجام امور مربوط به مسکن مهر و اتمام واحدهای در دست احداث دلسرد شویم به لزوم توجه به جنبه های اجتماعی این طرح اشاره کرد و اظهار داشت: معتقدم حداقل تا 5 دولت آینده نیز گرفتار موضوعات مربوط به طرح مسکن مهر خواهند بود. وی با بیان اینکه برای انجام امور مربوط به طرح مسکن مهر جلسات مرتبی در وزارت راه و شهرسازی برگزار می شود از معاونان عمرانی استانداریها خواست با تشکیل منظم جلسات شورای مسکن پیگیر حل مسائل مربوط به طرح مسکن مهر باشند .
آخوندی ضمن موافقت با افزایش اختیارات شورای مسکن استانها افزود: در خصوص شورایعالی شهرسازی و معماری نیز معتقدم فرایندهای بررسی و تایید باید در استانها انجام شود و شورای عالی شهرسازی و معماری مهر تایید آنها را بزند .
وی با تاکید بر اینکه همه نهادهای اجتماعی باید در امور مربوط به مسائل شهری قرار گیرد. اگر چنین نهادهایی درگیر مباحث شهری نشود شاهد اتفاقاتی نظیر آنچه در 35 سال گذشته رخ داده است خواهیم بود. تا جایی که به عنوان مثال جمعیت کلانشهری مانند مشهد به 3 میلیون نفر رسیده است و مساحت آن از 2 هزار هکتار به 29 هزار هکتار افزایش یافته است. در حالی‌که 8 درصد حاشیه نشینی نیز به این شهر اختصاص می یابد.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه باید برای شهرها طرح جامع حمل و نقل به نحوی تهیه شود که با طرح جامع آن شهر متصل باشد تصریح کرد: یکی از اقداماتی که می تواند از نتایج تشکیل وزارتخانه راه و شهرسازی محسوب شود تهیه طرح جامع حمل و نقل برای شهرهای کشور است و ازآنجایی که حدود 40 درصد طرحهای عمرانی استانی در حوزه راه و شهرسازی قرار دارد معاونان عمرانی استانداری ها می توانند نقش به سزایی در تحقق هدف یاد شده ایفا کنند.
آخوندی با اعلام اینکه طرح جامع مسکن در حال به روز رسانی است، افزود: این طرح دارای نکات بسیار خوبی بود که تحت تاثیر مسکن مهر کنار گذاشته شد اما فکر می کنم نتایج بررسی ها و بازنگری های آن از سال آینده به مرور منتشر شود.
وی با تاکید بر اینکه تجهز منابع مالی بخش مسکن باید متکی بر سیستم پس انداز باشد اظهار داشت: متاسفانه در 8 سال گذشته چنین القا شد که برای خانه دار شدن نیازی به پس انداز نیست و همه نتایج اتکا به پول پرقدرت را مشاهده کردیم.
وزیر راه  و شهرسازی با بیان اینکه سیاست این وزارتخانه گسترش راه آهن و آزاد راه ها با اتکا به فاینانس و حضور بخش خصوصی است ادامه داد: دربخش راههای اصلی و فرعی همچنان متکی به بودجه عمومی دولت هستیم و امیدواریم با بهبود وضعیت درآمدهای دولت در سنوات آتی شاهد پیشرفت بیشتری در این بخش باشیم.
آخوندی با بیان اینکه ارزش راه های ایران به 200 هزار میلیارد تومان می رسد خاطر نشان کرد در حال حاضر راهداری پیش از راهسازی برای ما اهمیت دارد چرا که باید از سرمایه عظیم ساخته شده به خوبی حفاظت کنیم تا از بین نرود.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی وزارت راه و شهرسازی