عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: رودخانهها مانند یک سازمان نیازمند مدیریت واحد هستند تا توازن در این سیستم رعایت شود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، احمد خاتون آبادی عصر روز گذشته (چهارشنبه) در "همایش مردم برای احیای زاینده رود" که در اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد با بیان اینکه درگیری بر سر حق آبههای استانها باعث از بین رفتن اتحاد ملی میشود، اظهار کرد: همبستگی میان مردم از بین رفته است و برخی افراد نیز به دنبال تحریک مردم و تفرقه میان آنها هستند.
وی با تاکید بر مدیریت صحیح آب زاینده رود، افزود: بخشی از بحران فعلی آب مربوط به خشکسالی است، ولی بخش عظیمی از آن به دلیل مدیریت اشتباه است.
این استاد دانشگاه تکثر مدیریت و اداره بدون هدف یک حوضه آبی را باعث اختلال در سیستم آن دانست و تصریح کرد: در آذربایجان 63 سد بر رودخانهها زدند که در نتیجه آن دریاچه ارومیه خشک شد. استان اصفهان نیز بیش از توان ظرفیت زاینده رود از آن استفاده کرده است.
خاتون آبادی با اشاره به مدیریت واحد آب استان اصفهان، افزود: رودخانهها مانند یک سازمان عمل میکنند بنابراین نیازمند یک مدیریت واحد هستند تا توازن در این سیستم رعایت شود. اگر چند مدیریت با اهداف گوناگون بخواهند این سازمان را اداره کنند منجر به استفاده بیش از اندازه از محیط طبیعی میشود و صدمات جبران ناپذیری به آن وارد میکند.
وی با بیان اینکه تبعات و اثرات صنایع، استان را از پا در میآورد، ادامه داد: درست نیست که 70 درصد از فولاد کشور را اصفهان تولید کند، اما تنها ضایعات آن را بر دوش بکشد پس بهتر است این صنایع را از اصفهان خارج کنیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه داد: شهرهای بزرگی همچون شیکاگو، نیویورک و پاریس برای نجات از معضلات زیست محیطی صنایع را از شهر خارج و به بیرون از شهر انتقال دادند. اصفهان نیز میتواند این کار را انجام دهد.
خاتون آبادی به ارزیابی مشکلات استان اصفهان و استانهای مجاور در مواجهه با آب پرداخت و گفت: درختکاری در بالا دست صرفه ندارد و باید جلوی آن را گرفت. همچنین صنعتگران نیز با استفاده بیش از حد از ظرفیت آبی استان باعث شدهاند تا اصفهان به این وضع دچار شود.
وی با انتقاد از دانشگاهیان خاطر نشان کرد: متاسفانه بسیاری از اشتباهات مانند ارزیابی مکانهای اجرای پروژهها و مجوز ساخت به صنعتگران را دانشگاهیان انجام دادهاند.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با تاکید بر رعایت اخلاق توسط دانشگاهیان و صنعتگران اظهار کرد: نباید اجرای یک طرح باعث شود گروهی خانه به دوش و یا گروهی مانند کشاورزان دچار صدمات مالی شدید شوند. بهتر است در دانشگاهها درس اخلاق داده شود تا دانشگاهیان این موارد را بیشتر در نظر بگیرند.
خاتون آبادی با تاکید بر ارایه راه حل توسعه پایدار در عرصه آب استان اظهار کرد: باید در این زمینه "حکمرانی خوب" انجام شود یعنی در تصمیمات به همه توجه و مسئولیت پذیری و قانون مداری در اجرای تعهدات رعایت شود.
وی خاطر نشان کرد: برای حل مشکل آب زاینده رود باید از یک سو مردم با صرفه جویی در مصرف خانگی خود به یاری زاینده رود بیایند و از سوی دیگر تدبیر و تصمیمات مشارکتی توسط مسئولان برای همه افراد ذی نفع در حوضه رودخانه گرفته شود.