به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت راه و شهرسازی، عباس آخوندی ظهر امروز ، 18 فروردین93، در حاشیه چهل و هفتمین نشست کیمسیون ایمنی راهها با اشاره به نقش رسانه ها در ایجاد فرهنگ تردد ایمن در جامعه، اظهار داشت: بدون حضور رسانه ها، توسعه ملی امکانپذیر نیست اما باید در ارسال مطالب و تحلیل آنها نیز نهایت دقت را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه تلاش کرده‌ام هرگز وعده‌ای خارج از چارچوب منطق و امکانات موجود ندهم،‌ افزود: معتقدم مطالب و وعده ها باید با در نظر گرفتن هزینه آنها و بر مبنای واقع نگری بیان شوند ، چرا که وعده بدون عمل سودی در پی ندارد.
وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه باید در چارچوب بودجه و ظرفیت اقتصادی کشور سخن بگوئیم، ادامه داد: حتی اگر مورد انتقاد قرار بگیریم نیز دنبال وعده دادن‌های بی مورد نخواهم رفت چرا که بنا دارم با مردم صادق و راستگو باشم.
وی با اشاره به اینکه توسعه محصول جامعه است ، تصریح کرد : اصلی ترین برنامه‌ای که در وزارت راه وشهرسازی پیگیر آن هستم افزایش رفاه و حقوق شهروندان و دسرتسی آزاد آنها به اطلاعات است.
آخوندی با اعلام اینکه در حال راه اندازی سامانه ای هستیم که از طریق آن شهروندان بتوانند با وزارت راه وشهرسازی ارتباط مستقیم داشته باشند، گفت: بحث دسترسی شهروندان به اطلاعات تولید شده در وزارت راه و شهرسازی نیز با جدیت در حال پیگیری است که امیدوارم به تدریج این امکان فراهم می شود.
اختصاص 160 میلیارد تومان برای ایمنی راه‌ها
وی سپس به اقدامات انجام شده برای مدیریت سفرهای نوروزی اشاره کرد واظهار داشت: در طرح نوروزی امسال که از ابتدای بهمن 92 آن را شروع کردیم ، علاوه بر هماهنگی خوب و گسترده ای که بین وزارت راه و شهرسازی ، پلیس، هلال احمر و اورژانس وجود داشت ، 160 میلیارد تومان نیز برای انجام اقداماتی که منجر به افزایش ایمنی در 26 هزار کیلومتر از راههای پرتردد کشور شود، اختصاص یافت.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در ایام نوروز فروش اینترنتی بلیت در تمام شقوق حمل و نقلی با هدف جلوگیری از ایجاد بازار سیاه برای وسایل نقلیه عمومی انجام شد، ادامه داد: در همین راستا سامانه پیامکی نیز تدارک دیده شد تا مسافران مشکلات خود و اسامی رانندگان پرخطر را به آن پیامک کنند.
وی با اعلام اینکه در ایام نوروز 389 هزار تماس تلفنی با مرکز مدیریت راههای کشور (141) ثبت شده است، افزود: از این تعداد 25 هزار تماس توسط اپراتور و مابقی توسط تلفن گویا پاسخ داده شده اند.
آخوندی ادامه داد: 12400 راهدار در قالب 1100 اکیپ راهداری فعال و در تمام ایام نوروز در خدمت مردم بودند . همچنین 700 اکیپ امدادی و تعمیراتی هم خدمات لازم را ارائه می‌دادند.
وزیر راه وشهرسازی با بیان اینکه نوروز امسال شرایط جوی ویژه‌ای را پشت سرگذاشتیم ، تصریح کرد: در چنین شرایطی با همکاری رسانه ها، تلاش کردیم اطلاع رسانی خوب و به موقعی داشته باشیم.
افزایش دوربین‌های نظارتی در جاده‌ها
وی با تاکید بر اهمیت کنترل و مدیریت سرعت در جاده ها گفت: فرهنگ رانندگی در ایران دارای مشکلات زیادی است تا جایی که با اولین کُندی حرکت،‌رانندگان انحراف در حرکت خود را شروع می کنند ، در حالی که بسیاری از حادثه ها بخاطر همین رفتارهای پرخطر و غیر مسئولانه است.
آخوندی ضمن خواستن از رسانه ها برای عمل به نقش آموزشی خود در بحث مدیریت و کنترل سرعت، ‌اظهار داشت: در نوروز امسال 260 دوربین راهداری به مرکز پلیس متصل شدند تا کنترل و اعمال قانون در خصوص رانندگان متخلف انجام شود.
وی با اعلام اینکه بنا داریم در سال 93 تعداد دوربین ها را به شدت افزایش دهیم، افزود: علاوه براین، گشت نامحسوس با همکاری پلیس و افزایش مجتمع های خدمات رفاهی از دیگر مواردی هستند که امسال یپگیری خواهیم کرد.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در ایام نوروز 93، ساعت 17 تا 19 عصر شاهد اوج ترددها بودیم که مسیرهای تهران - کرج و بالعکس ، کرج- قزوین و بالعکس، قم- تهران، تهران- پردیس و ایلخچی - تبریز جزو راههای پرتردد کشور محسوب می شدند.
وی با اعلام اینکه همکاری خوب میان مردم و دولت باعث کاهش 4 کیلومتری میانگین سرعت در نوروز 93 شد که در کاهش شدت تصادفات نیز تاثیر قابل توجهی داشت، تصریح کرد: در همین ایام مراجعات اورژانسی حوادث ترافیکی نیز 7/5 درصد کاهش یافت.
آخوندی گفت: طرحی در دست اجرا داریم که بر مبنای آن تمام وسایل نقلیه عمومی به GPS مجهز می شوند و از این طریق سرعت آنها در تمام مسیر کنترل خواهد شد.
نوسازی ناوگان و توجه به حمل و نقل ریلی ، برنامه های اصلی سال93
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در سال 93 دنبال جذب عمده حمل ونقل بار و مسافر از طریق راه آهن هستیم، ‌اظهار داشت: برای دستیابی به این هدف ظرفیت ناوگان مسافری و باری در بخش ریلی باید حداقل 15 درصد افزایش یابد که چنین امری نیازمند سرمایه گذاری بخش خصوصی است . از سوی دیگر دولت نیز مواردی مانند دسترسی به منابع، دسترسی به شبکه و افزایش سرعت حمل و نقل ریلی را برای حضور بخش خصوصی تسهیل می کند.
وی با اعلام اینکه نوسازی ناوگان در تمام بخش های حمل ونقل محور اصلی برنامه های وزارت راه وشهرسازی است، افزود: در مرحله دوم هدفمندی یارانه ها تمام علاقه مندی ما روی کاهش مصرف گازوئیل معطوف است که این موضوع با افزایش سهم حمل و نقل ریلی و نوسازی ناوگان در بخش حمل و نقل جاده ای مسیر خواهد شد.
آخوندی با اشاره به امکان پیش بینی شده در بودجه امسال وزارت نفت گفت: بر این اساس چنانچه بخشی بتوانند مصرف انرژی را کاهش دهد، قسمتی از مابه التفاوت حاصله به همان بخش تعلق می گیرد و ما نیز می خواهیم با استفاده از همین امکان،‌اقدام به نوسازی ناوگان حمل ونقل عمومی کنیم.
وی با اشاره به صدور اجازه رسمی برای انجام تعمیر مورتور و ورود تعدادی هواپیمای جدید به ناوگان هوایی کشور ، ادامه داد: خوشبختانه بانک مرکزی نیز برای تامین ارزی، دستور موافق را صادر کرده است.
افزایش ظرفیت هراز تا پایان امسال
وزیر راه وشهرسازی همچنین از اتمام پروژه افزایش ظرفیت محور هراز تا پایان امسال و تعریض محور فیروز کوه در دو سال آینده خبر داد و تصریح کرد: مسائل فنی،‌مالی و حقوقی آزاد راه تهران - شمال نیز با برگزاری جلسات مرتبی در حال پیگیری است.
آمار جابه‌جایی مسافران در نوروز 93
بنابراین گزارش در ایام نوروز امسال 66 درصد مسافران از طریق حمل و نقل جاده ای، 7/19 درصد از طریق حمل و نقل دریایی، 5/8 درصد از طریق حمل و نقل هوایی و 8/5 درصد از مسافران نوروزی نیز از طریق حمل و نقل ریلی جابه جا شدند.
این گزارش حاکی است دو میلیون و 699 هزار و 155 نفر در ایام نوروز از طریق حمل و نقل هوایی جابه‌جا شدند که یک میلیون و 885 هزار و 844 نفر در مسیرهای داخلی و مابقی در مسیرهای خارجی تردد کردند.
همچنین 20 میلیون و 980 هزار و 500 نفر نیز در ایام نوروز93 از طریق حمل و نقل جاده ای مسافرت کردند که 20 میلیون و 130 هزار و 433 نفر در مسیرهای داخلی و 850 هزار و 67 نفر در مسیرهای خارجی تردد داشتند.
گفتنی است در نوروز 93 یک میلیون و 829 هزار و 257 نفر از طریق حمل ونقل ریلی و شش میلیون و 256 هزار و 688 نفر نیز از طریق حمل ونقل دریایی جابه‌جا شدند.
منبع : وزارت راه و شهرسازی