رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) که در نشست علمی نقد و بررسی راهکارهای دولت برای احیای حوضه زاینده رود سخن می گفت، افزود: موضوع استفاده از آب پساب برای آبیاری صیفی جات که متاسفانه خبرهایی مبنی بر انجام این موضوع در برخی نقاط وجود دارد، بسیار خطرناک است و همه مسؤولین باید در زمینه آب همکاری را با یکدیگر توسعه دهند.
فروغی اظهار داشت: آیا می خواهیم با عدم همدلی و عدم برنامه ریزی صحیح در مدیریت منابع آب، شاهد افزایش بیماری های خطرناک باشیم برای حفظ سلامت فرزندان خود باید با کم آبی مبارزه نمود و مسؤولین استانی باید در این زمینه اقدام نمایند.
دبیر هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان افزود: اصفهان یکی از ۱۰ شهر زیبای جهان است و دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) برنامه های خود را برای حل بحران آب و نجات رودخانه این شهر، زاینده رود، نه فقط از باب زیبایی بلکه از نظر حیات و بهداشت مردم این شهر دنبال خواهد نمود.
در این نشست علمی که به همت دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) و با مشارکت استانداری، اتاق بازرگانی، معادن و کشاورزی استان برگزار شد میرمحمد صادقی مدیر عامل شرکت آب منطقهای استان اصفهان گفت: بیش از ۶۰ درصد فولاد کشور، قسمت عمده سوخت و برق کشور در اصفهان تولید میشود، بنابراین باید بپذیریم بحران حوضه زاینده رود یک بحران ملی است.
میرمحمد صادقی اظهار کرد: حوضه آبریز زایندهرود یک حوضه بسیار وسیع است که عوامل متعدد و بسیار پیچیدهای بر آن تاثیرگذار است و خشکسالی در دهههای اخیر موجب کاهش قابل توجه آوردهای زاینده رود شده است.
وی ادامه داد: زاینده رود در فاصله سالهای ۱۳۶۵ تا ۱۳۷۵ به طور متوسط یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون متر مکعب آورد داشته است، اما در سالهای اخیر این آورد به ۹۰۰ تا ۹۶۰ میلیون متر مکعب کاهش یافته و کاهش آوردهای زاینده رود موجب شده تا استان به سمت بحران آبی پیش رود.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای استان اصفهان تاکید کرد: بر اساس تحقیقاتی که بر منابع و مصارف حوضه زاینده رود انجام شده در افق ۱۴۱۰ این حوضه با روند کنونی با کمبود یک میلیارد متر مکعب آب مواجه است و افزایش برداشت، ادامه کشاورزی به روشهای سنتی، برداشتهای استان بالا دست از دلایل کاهش آورد زاینده رود است.
میر محمدصادقی افزود: سه هزار هکتار زمین کشاورزی استان بالا دست در سالهای اخیر به ۱۸ هزار هکتار افزایش پیدا کرده و در اصفهان نیز در برخی دورهها به واسطه سالهای پر آبی شاهد افزایش سطح زیر کشت بودهایم و تمام این عوامل موجب شده سرانه آب تجدید پذیر در حوضه زاینده رود به کمتر از ۷۰۰ متر مکعب یعنی مرز بحران برسد.
وی تصریح کرد: بیش از ۶۰ درصد فولاد کشور، قسمت عمده سوخت و برق کشور در اصفهان تولید میشود، بنابراین باید بپذیریم بحران حوضه زاینده رود یک بحران ملی است.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای استان اصفهان با بیان اینکه برای احیای زاینده رود و عبور از بحران باید دو دسته اقدامات سخت افزاری و نرم افزاری انجام شود، اضافه کرد: متاسفانه در سالهای گذشته تنها در سمینارها از رفع بحران صحبت میشد، اما در حال حاضر با تشکیل شورای عالی آب و تصویب طرح جامع ۹ مادهای احیای حوضه آبریز زاینده رود بسیاری از این راهکارها به صورت رسمی در دستور کار قرار گرفته است.