وجود نزدیک به 100 بنای تاریخی شناخته شده، جاذبه‌های طبیعی و مذهبی و بازارهای تاریخی منحصر یه فرد و چهار بنای تاریخی ثبت جهانی، اصفهان را تبدیل به یکی از شهرهای شاخص جهان کرده است. شهری که اگرچه از شهرهای صنعتی کشور به شمار می‌رود، اما در صورت مطلوب بودن شرایط سیاسی کشور به عنوان یکی از مقاصد گردشگری جهان شناخته می‌شود.

با وجود ظرفیت‌های بی نظیر گردشگری، توسعه صنعت توریسم در اصفهان تنها به چند شعار محدود می‌شود و زیر ساخت‌های این شهر برای توسعه این صنعت چندان درخور نام آن نیست. اگرچه با روی کار آمدن دولت یازدهم و تغییر سیاست‌های خارجی شرایط لازم برای ورود گردشگر به کشور فراهم شد، اما اقدامات قابل توجهی در اصفهان برای کاهش کمبودها در این بخش انجام نشده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، بر اساس تعریف سازمان جهانی جهانگردی، صنعت توریسم عبارت است از کسب و کاری که در آن بخش‌های دولتی و خصوصی امکانات لازم را برای خدمات مربوط به توریست‌ها آماده می‌کنند. بخش‌های مرتبط با صنعت توریسم در پنج گروه ترابری و حمل و نقل، اقامتگاه‌ها و اماکن پذیرایی، سفرسازان، سازمان‌های بازاریابی و مدیریت مقصد و بخش جاذبه‌ها دسته بندی می‌شود که در این بین اقامتگاه‌ها و اماکن پذیرایی در اولویت دوم قرار می‌گیرد.

بخش اقامتگاه‌ها شامل هتل‌ها، متل‌ها، پانسیون‌ها، مهمانسراها، هتل آپارتمان‌ها، ویلاهای استیجاری و... می‌شود و رستوران‌ها، چایخانه‌ها، رستوران‌های سنتی و اماکن تهیه و توزیع غذا نیز زیر مجموعه اماکن پذیرایی قرار می‌گیرند.

اصفهان با وجود اینکه یکی از دو شهر شناخته شده ایران در جهان است اما همواره با کمبود مراکز اقامتی رو به رو بوده است و اگرچه در ماه‌های اخیر اعتراض‌هایی نسبت به کمبود اقامتگاه در اصفهان وجود داشته اما واکنش خاصی از طرف مسؤلان مربوط به این حوزه مشاهده نشده است.

در حال 50 هتل حاضر در اصفهان وجود دارد که فقط یک واحد آن پنج ستاره است، چهار هتل چهار ستاره، 10 هتل سه ستاره، 14 هتل دو ستاره و 21 هتل یک ستاره تنها بضاعت شهری است که به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان در سه ماهه نخست سال پذیرای ۶۸۵ هزار گردشگر خارجی بوده است. اما هزینه یک شب اقامت در این شهر چقدر است و مسافرانی که قصد سفر به نصف جهان را دارند باید از چند روز پیش سفر برای رزرو هتل اقدام کنند؟

هتل‌های پنج ستاره

در اصفهان بر خلاف شهرهایی که مقصد گردشگری هستند تنها یک هتل پنج ستاره وجود دارد! هتل عباسی پرقدمت ترین و گران‌ترین هتل ایران تنها هتل‌های پنج ستاره این شهر است.

این هتل که در مرکز شهر و نزدیک به چهار باغ عباسی واقع شده، 224 اتاق دارد و اگر همین امروز قصد مسافرت به اصفهان را داشته باشید تنها یک اتاق خالی دارد. قیمت اتاق‌های این هتل بسته به تعداد تخت و نمای بیرونی آن از 190 هزار تومان تا 731 هزار تومان متغیر است و به ازای هر نفر اضافی مبلغ 89 هزار تومان به مقدار فوق اضافه می‌شود.

هتل عباسی تقریبا تمام امکاناتی که یک هتل پنج ستاره مانند معماری زیبا و منحصر به فرد، فضای عمومی ‌تزیین شده با کارهای هنری، مفروش شده با کیفیت بالا، دفتر پذیرش بسیار منظم در فضای کافی و آرام، دارای سرویس 24 ساعته، تزیین اتاق‌ها با استفاده از اشیای هنری، رستوران‌های عالی و غذاهای متنوع، امکانات رستوران جذاب، سرویس حمل و نقل و تعدادی مغازه برای فروش صنایع دستی و... را به مسافران ارایه می‌دهد.

هتل عباسی در خیابان آمادگاه واقع شده است و دسترسی خوبی به بناهای تاریخی این شهر مانند،‌ مدرسه چهارباغ، ‌مجموعه تاریخی میدان نقش جهان، خیابان چهارباغ عباسی و‌ کاخ‌های هشت‌بهشت و چهل ستون دارد.

هتل‌های چهار ستاره

هتل پارسیان کوثر با 194 اتاق و رنج قیمت از 165 هزار تومان تا 215 هزار تومان است و هزینه هر نفر اضافی مبلغ 73 هزار تومان است. این هتل در نزدیکی سی و سه پل واقع شده است و در حال حاضر ظرفیت خالی برای اقامت در آن وجود دارد.

هتل آسمان یکی دیگر ار هتل‌های چهار ستاره اصفهان با 93 اتاق است و قیمت اتاق‌های آن از 142هزار تومان شروع  و تا 353 هزار تومان متغیر است. این هتل در خیابان مطهری واقع شده و تقریبا نزدیک به بسیاری از مراکز تاریخی، مذهبی و تاریخی است.

علاوه بر این هتل پیروزی واقع در میدان امام حسین (ع) و هتل کوثر اصفهان در بوستان ملت دو هتل چهار ستاره دیگر این شهر هستند که خدماتی مانند مبلمان بسیار خوب، فضاهای عمومی، آثار هنری، رستوران و غذاهای متنوع و امکانات تفریحی از قبیل استخر و سونا هستند و دسترسی به مراکز تاریخی اصفهان از این هتل آسان است.

هتل‌های سه ستاره

در حال حاضر در اصفهان در حدود 10 هتل سه ستاره وجود دارد که هزینه اقامت در این هتل‌ها از هر شب 90 هزار تومان تا 240 هزار تومان متغیر است.

هتل‌های دو ستاره

قیمت اقامت یک شب در یک هتل دو ستاره در اصفهان از 60 هزار تومان تا 148 تومان بسته به تعداد تخت و خدماتی که در آن ارایه می‌شود متفاوت است، اما بیشتر این هتل‌ها امکانات هتل‌های دوستاره مانند تمیزی و راحتی مبلمان با کیفیت، رستوران با قابلیت ارایه سرویس در هر وعده غذایی، خدمات رسانی به اتاق‌ها و ... را به مشتریان خود ارایه می‌دهند.

هتل‌های یک ستاره

این هتل‌ها معمولا تا 30 اتاق دارند که شروع قیمت آن برای هر شب 56 هزار تومان است و در این فصل از سال اتاق خالی در اغلب آن‌ها وجود دارد.

سایر مراکز اقامتی

مراکز اقامتی دیگر مانند هتل آپارتمان‌ها و سوئیت‌های اجاره‌ای نیز برای اقامت در اصفهان وجود دارد. البته برای اجاره سوئیت از طریق اینترنت باید دقت کنید زیرا برخی از تصاویری که از این اقامتگاه‌ها ارایه می‌شود با واقعیت تفاوت دارد. چادر زدن در پارک‌های اصفهان ممنوع است و تنها در دو مجموعه باغ غدیر و باغ فدک امکان برپایی چادر برای مسافران وجود دارد.

با مقایسه قیمت هتل‌های اصفهان می‌توان گفت که هزینه اقامت برای یک شب در این شهر از 60 هزار تومان تا 700 هزار تومان متغیر است و اگر قصد سفر به این شهر را دارید بهتر است پیش از آن برای رزرو هتل اقدام کنید.


ایسنا