شیوه نظارت شورا بر شهرداری در تمام سالهای گذشته یکی از مجهولترین مفاهیم کار شورای شهر بوده است. اعضای شورا از اینکه راهکار مشخصی برای نظارت مستمر بر شهرداری وجود ندارد گلایه میکنند اما حالا معاون نظارت شورا میگوید «از همگسیختگی سالهای قبل در موضوع نظارت بر شهرداری» از بین رفته و نظارت بر شهرداری سامان گرفته است...
شورای شهر تهران به ویژه در سالهای اخیر که گروههای مختلف سیاسی و فکری وارد شورا شدهاند از نبود نظارت کافی بر عملکرد شهرداری ابراز نارضایتی کرده است. حتی برخی اعضای شورا نبود نظارت بر کار شهرداری را «بزرگترین ضعف شورا» میدانند.
تعیین معاون نظارت و تشکیلی کمیسیون نظارت در شورای شهر امیدواریهایی برای نظارت بیشتر شورا بر کار شهرداری ایجاد کرده است. اما اینکه این نظارت چگونه خواهد بود را عباس جدید، معاون نظارت شورای شهر در گفتگو با CHN توضیح میدهد.
به گفته او در این مدت معاونت نظارت شورا طرح «سامانه هوشمند نظارتی» را عملیاتی کرده است. ضمن اینکه این معاونت از «رسانهها برای نظارت بر کار شهرداری» دعوت کرده و ارتباطاش با رسانهها را قویتر کرده است. جدید میگوید از رسانهها خواسته که «چشم و بازوی نظارتی شورای شهر» باشند.
معاون نظارت شورا همچنین «مسئلهمحور» شدن کار نظارت شورا بر شهرداری را یکی از فعالیتهای این معاونت برای بیشترشدن نظارت شورا میداند. به گفته او هرکدام از وظایف و خدماتی که شهرداری باید ارایه کند مانند خدمات شهری، حمل و نقل عمومی، آلودگی هوا، ترافیک و غیره به صورت اختصاصی و ویژه مورد نظارت شورای شهر قرار خواهد گرفت.
جدیدی معتقد است با فعالیتهایی که در این معاونت شده است «از همگسیختگی سالهای قبل» درباره نظارت مستمر و همجانبه بر شهرداری از بینرفته و شیوههای نظارت رو به بهبود است.
معاون نظارت شورا چندی پیش همچنین گفته بود که «شهرداری مانع تاسیس دفترهای نظارتی» در سطح شهر شده است. اما اینبار او میگوید «شهرداری مانع نشده بلکه آنها هم یکسری پیشنهادها درباره دایر کردن این دفترها دارند» که در حال رایزنی با شورایند.
جدیدی معتقد است «در سال ۹۳ تهران شاهد تاسیس دفترهای نظارتی» خواهد بود. با این حساب این بار شورای شهر دستگاههای بروکراسی گستردهتری برای نظارت بر شهرداری ایجاد کرده است اما اینکه آیا این سامانهها عملکرد درستی خواهند داشت به روزهای سال آینده موکول میشود.